TAČNO U 20 ČASOVA, NA INICIJATIVU DODIKA I VUČIĆA: Sinhronizovani vatromet sutra u gradovima Republike Srpske i u Beogradu


IZVOR: Republika - 08.01.2024 | 16:45


Centralni deo proslave Dana Republike Srpske planiran je za sutra, gde će biti dodeljena odlikovanja najzaslužnijim institucijama i pojedincima.

Foto: Instagram
TAČNO U 20 ČASOVA, NA INICIJATIVU DODIKA I VUČIĆA: Sinhronizovani vatromet sutra u gradovima Republike Srpske i u Beogradu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, postigli su dogovor o organizaciji sinhronizovanog vatrometa koji će se održati sutra u 20 sati u svim gradovima Republike Srpske i u Beogradu. Ovaj događaj označava završetak najimpresivnije proslave rođendana Republike Srpske do sada, koja se ove godine obeležava pod sloganom "Simbol slobode", potvrđeno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske za RTRS.

Obeležavanje Dana Republike Srpske započelo je danas polaganjem venaca i cveća na spomen obeležjima posvećenim onima koji su najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske. Sledile su Svečana akademija i prijem u Administrativnom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Centralni deo proslave Dana Republike Srpske planiran je za sutra, gde će biti dodeljena odlikovanja najzaslužnijim institucijama i pojedincima. Program će uključivati svečani defile, koncerte, predstave i druge prigodne manifestacije.

BONUS VIDEO