NISAM VAS SE NIMALO UPLAŠIO! Vučić poslao poruku iz Predsedništva: Neću vam dati da srušite Srbiju! (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.K. - 25.12.2023 | 11:07


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
NISAM VAS SE NIMALO UPLAŠIO! Vučić poslao poruku iz Predsedništva: Neću vam dati da srušite Srbiju! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se snimkom sa terase Predsedništva, objavljenim na zvaničnom Instagram nalogu predsednika.

- Ja sam taj koji je bio na terasi, koji je bio u Predsedništvu, na svom radnom mestu, i nisam vas se nimalo uplašio i neću vam dati da srušite Srbiju! - napisano je u objavi snimka. 

 

 

Podsetimo, sinoćni pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada rezultirao je time da je povređeno osmoro pripadnika MUP-a, a da među njima ima i onih sa teškom telesnom povredom, od kojih će jedan biti podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković je na konferenciji za medije u Palati Srbije danas rekao da je pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i napad na policiju trajao u periodu od 18.55. do 21.50 časova, a da je je nakon tri sata uzdržanosti, u 21.50 usledila zakonita intervencija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Ovom prilikom posebno moram da naglasim i da opovrgnem pojedine medije, policija nije nikog napala, već u skladu sa zakonom primenila sredstva prinude sa ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, odbijanja napada na policijske službenike i, naravno, objekta koji su obezbeđeni - rekao je Ivković.

BAKLJAMA, MOTKAMA I KAMENJEM NA MUP

On je dodao da su nasilni demonstranti koristili sva sredstva da napadnu pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i pokazao slike predmeta kojima su demonstranti napali policiju.

- Bilo je baklji, motki, pogledajte količinu kamenica. Ovo je ta kamenica koja je upućena prema pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. I pored svoje zaštitne oprame koje koristimo i koje smo koristili, mi smo došli u situaciju gde imamo 8 povređenih policijskih službenika. Među njima i kolega sa teškom telesnom povredom - naveo je Ivković.

Ivković je zatim pokazao slike na kojima se vide oštećenja nastala na objektu gradske Skupštine - polomljene prozore, udare od kamenica. Naglasio je da se samim pojavljanjem pripadnika Žandarmerije veći broj lica razbežao.

- Tokom noćnih incidenata pripadnici MUP-a procesuirali su 38 lica, od kojih najveći broj lica zbog izvršenja krivičnih dela pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničkog ponašanja na sportskoj prirodi ili javnom skupu. I dalje nastavljamo sa prikupljanjem dokaza, tako da će taj broj lica biti sigurno tokom dana još i veći - rekao je Ivković.

BONUS VIDEO: