RUSIJA SE OGLASILA NAKON HAOSA U BEOGRADU: Zapad pokušava da sruši Srbiju 'majdanskim tehnikama'! Šta se krije iza nereda?


IZVOR: Republika/A.N. - 25.12.2023 | 09:06


Rusija optužuje Zapad za pokušaj destabilizacije situacije u Srbiji

Foto: ST/Nemanja Pančić, Profimedia
RUSIJA SE OGLASILA NAKON HAOSA U BEOGRADU: Zapad pokušava da sruši Srbiju 'majdanskim tehnikama'! Šta se krije iza nereda?

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je putem portala "Izvestija" iznelo tvrdnje da Zapad pokušava da destabilizuje situaciju u Srbiji. Predstavnica tog ministarstva, Marija Zaharova, istakla je da su očigledni pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situacija u zemlji.

Izjava je preneta i na portalu Sputnjik. Zaharova je naglasila da je striktno poštovanje Ustava zemlje i poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina moguća reakcija u ovoj situaciji.

- Očigledni su pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situaciju u zemlji - rekla je ona, prenisi Sputnjik.



**Premijerka Srbije zahvalila se ruskim službama bezbednosti**



Ana Brnabić, premijerka Srbije, izrazila je zahvalnost ruskim službama bezbednosti za informacije koje su podelili sa Srbijom u vezi sa sinoćnjim događajima. Ona je istakla da je Srbija te informacije podelila sa svima ostalima. Ova reakcija premijerke Srbije ukazuje na značaj saradnje između Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti i razmeni informacija.



**Neredi u Beogradu i optužbe za uplitanje Zapada**



Neredi koji su se dogodili protekle noći u Beogradu i optužbe ruskih zvaničnika za uplitanje Zapada, otvaraju pitanje političke i društvene stabilnosti u Srbiji. Ove tvrdnje predstavljaju dodatni izazov za vlasti u Srbiji, dok istovremeno ukazuju na kompleksnu geopolitičku dinamiku koja utiče na region.

BONUS VIDEO