SA ĐILASOM NEĆU U KOALICIJU, ONI SU PREVARANTI! Nestorović izričit nakon iznenađujućih rezultata na izborim: Nikako sa njima!


IZVOR: Republika/A.D. - 17.12.2023 | 23:27


Branimir Nestorović izrazio je jasan stav da sa listom ''Srbija protiv nasilja'' ne planira da ulazi u koaliciju.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
SA ĐILASOM NEĆU U KOALICIJU, ONI SU PREVARANTI! Nestorović izričit nakon iznenađujućih rezultata na izborim: Nikako sa njima!

Profesor dr Branimir Nestorović priznao je da je prezadovoljan rezultatima koje je njegova stranka ostvarila na izborima.

- Ovo nikom nije pošlo za rukom da bez novca, bez medija ostvarimo ovako dobar rezultat. Ovaj sociološki eksperiment je pokazao da i tako može da se vodi politička borba, bez napada na druge, uostalom mi smo pristojni ljudi - rekao je on i isključio mogućnost da uđu u postizborne koaliciju kako na nivou republike tako i na nivou grada.

- Naš koalicioni potencijal je mali. Svojim biračima smo obećali da nećemo ulaziti u koalicije, i nemamo nameru da odmah izneverimo ta očekivanja. Što se tiče nekih zakona i predloga poput borbe protiv kriminala ili rešavanja komunalnih problema uvek ćemo glasati ukoliko oni imaju smisla. Što se tiče ove prozapadne opozicije, naši stavovi su potpuno suprotni i sa njima nemamo o čemu da razgovaramo. Sa Pokretom Nada možemo da razgovaramo, ako stigne neki pametan predlog s obzirom da su nam političke platforme bliske, kao i sa Dverima i Zavetnicima, ukoliko uđu u parlament.

Takođe, istakao je da sa opozicijom okupljenoj oko liste ''Srbija protiv nasilja'' sigurno neće u koaliciju.

- Ne, sa njima nikako! Prvo, mislim da su oni prevaranti zato što nisu izašli pod svojim imenom, to je Đilasova i Marinikina stranka, a ovi drugi su minorni igrači! To je instrumentalizacija i mi sa njima sigurno nećemo!

BONUS VIDEO