NEVEROVATNO! Šeik Muhamed otkrio Vučiću šta će biti sa Srbijom za 20 godina!


IZVOR: Republika - 11.12.2023 | 22:22


Predsednik Vučić o razgovoru sa šeikom Muhamedom

Foto: Printscreen/HAPPY TV
NEVEROVATNO! Šeik Muhamed otkrio Vučiću šta će biti sa Srbijom za 20 godina!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno otkrio detalje razgovora sa šeikom Muhamedom, ističući da je šeik veoma mudar čovek.

Vučić je otkrio da su sedeli u kafani u Rakovici, a nakon njihovog susreta šeik je otputovao kod Putina. Tokom večere, šeik je postavio neobično pitanje predsedniku - koliko godina ima njegov mali sin.

- Sedeli smo u nekoj kafani u Rakovici. Posle te večere je išao kod Putina. I onda me je pitao koliko moj mali sin ima godina. Ja mu kažem 6. I nastavio da priča o Bog zna čemu. Prošlo je 20 minuta, tu je delegacija bila, i ja pitam Sinišu Malog šta je hteo. I opet me pita koliko godina ima mali sin, i ja mu opet kažem. I na kraju mi je otkrio zašto me je to pitao. Kaže: "Vidiš, ja od tebe tražim da ne razmišljaš da ćeš biti na vlasti 4 ili 5 godina, već da gledaš šta će biti za 20 godina, kada mali bude imao 26 godina. Razmisli gde hoćeš da živi" - otkrio je predsednik.

Šeik mu je tada rekao da je odlučio da se njegova zemlja pridruži BRIKS-u.

Vučić kaže da ga je šeik upitao da li hoće da njegov sin živi u Evropi sa 7 odsto BDP, ili u svetskoj organizaciji koja ima 40-50 odsto svetskog BDP.

Razmišljanje o budućnosti Srbije



Dalje, šeik je predložio da se njegova zemlja pridruži BRIKS-u, međunarodnoj organizaciji sa velikim udelom u svetskom BDP-u. Vučić je istakao da je šeik postavio dilemu - da li želi da njegov sin živi u Evropi sa 7% BDP-a ili u organizaciji poput BRIKS-a sa 40-50% svetskog BDP-a. Ovo pitanje je pokrenulo razmišljanje o budućnosti Srbije i njenom trenutnom putu ka Evropskoj uniji.

- Naravno, mislio je na BRIKS. Ljudi u Srbiji to vole, ali to nije tako ujedinjena organizacija još uvek. Šeik Muhamed je sa ozbiljnim ambicijama nastupio po tom pitanju. Ja od tada svakoga dana razmišljam o tome. Svakoga dana o tome razmišljam. Ali u ovom trenutku je potreban evropski put Srbiji, i put u BRIKS trenutno nije moguća opcija za nas, to otvoreno kažem - rekao je predsednik.

 


Plašenje promenama u svetu



Predsednik Vučić je takođe izrazio svoj strah od drastičnih promena u svetu u narednih godinu dana, ali je istakao da vidi blistavu budućnost nakon tog perioda. On je naglasio važnost iskorišćavanja EKSPO-a kao velike šanse za promociju Srbije, uz svest o izazovima koji će biti prisutni.

- Sve posle toga vidim blistavu budućnost! Mi ćemo EKSPO iskoristiti kao veliku šansu za promociju Srbije. Moramo proći kroz sve zamke, nećemo proći neokrznuto, ali posle vidim blistavu budućnost - kazao je predsednik.

BONUS VIDEO