"OVE SCENE I GLEDALIŠTA BILE SU KREATIVNI DOM VRHUNSKIH UMETNIKA": Vučić obišao radove na obnovi Teatra "Bojan Stupica" (FOTO)


IZVOR: Republika - 11.12.2023 | 12:26


Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva, dodaje.

Foto: Republika
"OVE SCENE I GLEDALIŠTA BILE SU KREATIVNI DOM VRHUNSKIH UMETNIKA": Vučić obišao radove na obnovi Teatra "Bojan Stupica" (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra "Bojan Stupica", godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta - naveo je on na Instagramu. POGLEDAJ GALERIJU

Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva, dodaje Vučić.

- Upravo ove scene i gledališta, bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život. Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar "Bojan Stupica", kako bi JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera. Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih - zaključio je.

 

 

 

BONUS VIDEO