"JEDINO SE OKO OVE TEME NISMO USAGLASILI!" Vučić se sastao sa predsednikom italijanske regije Lombardija! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 05.12.2023 | 11:03


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"JEDINO SE OKO OVE TEME NISMO USAGLASILI!" Vučić se sastao sa predsednikom italijanske regije Lombardija! (FOTO)

- Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa Atilom Fontanom o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: „Sklapanje poslova radi inovacija“ održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili
- napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

 


BONUS VIDEO: