SUTRA VELIKI SASTANAK: Vučić i predsednik Lombardije otkrivaju planove!


IZVOR: Republika/A.N. - 04.12.2023 | 23:36


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima zakazan sastanak sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom, koji će se održati sutra u 10.00 časova.

Foto: TV Pink/printscreen
SUTRA VELIKI SASTANAK: Vučić i predsednik Lombardije otkrivaju planove!

Ova poseta predstavlja značajan korak u jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Italije, s obzirom na značaj Lombardije kao jedne od najrazvijenijih i najuticajnijih regija u Italiji.


Jačanje ekonomske saradnje



Srbija i Lombardija imaju uspostavljene dobre odnose, posebno u oblasti ekonomije. Lombardija je ekonomski centar Italije, sa jakom privredom, značajnim investicijama i velikim brojem uspešnih kompanija. Ovaj sastanak pruža priliku za razmatranje daljeg unapređenja ekonomske saradnje između ove regije i Srbije, kao i mogućnosti za nove investicije i poslovne projekte.



Saradnja u oblasti kulture i obrazovanja



Pored ekonomske saradnje, susret predsednika Vučića i predsednika Fontane takođe će omogućiti razgovor o unapređenju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja. Lombardija ima bogatu kulturnu baštinu, a razmena iskustava i saradnja u oblasti obrazovanja mogu dodatno ojačati veze između ove regije i Srbije.


Značaj regionalne saradnje



Ovaj sastanak takođe naglašava značaj regionalne saradnje i jačanje veza na nivou regija. Direktan dijalog između predstavnika lokalnih vlasti može doprineti bržem rešavanju pitanja od zajedničkog interesa, kao i olakšati razmenu iskustava i najboljih praksi.

BONUS VIDEO