VUČIĆEV NOVI "OKRŠAJ" SA DVOJNIKOM: "Rekao sam da ništa ne potpisujete"


IZVOR: Republika - 28.11.2023 | 17:17


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je iznenadio javnost otvaranjem svog profila na popularnoj društvenoj mreži TikTok.

Foto: tiktok
VUČIĆEV NOVI "OKRŠAJ" SA DVOJNIKOM: "Rekao sam da ništa ne potpisujete"

 Danas je objavio novi snimak koji je izazvao veliku pažnju korisnika ove platforme.

Na snimku se vidi predsednik kako se suočava sa svojim dvojnikom i izgovara rečenicu: "Rekao sam da ništa ne potpisujete".

Ovaj neočekivani potez predsednika izazvao je veliku pažnju javnosti, s obzirom na to da je retkost da visoki državni zvaničnici koriste TikTok za komunikaciju sa građanima.

Ovaj snimak je brzo postao viralan i izazvao lavinu komentara i reakcija na društvenim mrežama.

 

 


**Reakcije javnosti na otvaranje TikTok profila**

 



Otvorenje TikTok profila od strane predsednika Vučića izazvalo je različite reakcije među građanima. Dok jedni podržavaju ovaj korak kao modernu formu komunikacije sa mlađom populacijom, drugi su izrazili sumnju u autentičnost i svrhovitost ovakvog poteza.

S obzirom na to da je TikTok platforma poznata po zabavnim i kratkim video sadržajima, postavlja se pitanje koliko je pogodna za ozbiljnu političku komunikaciju.



**Značaj društvenih mreža u politici**



Ovaj potez predsednika Vučića ističe značaj društvenih mreža u savremenoj politici i komunikaciji sa građanima.

Društvene mreže omogućavaju direktnu interakciju sa publikom, ali isto tako postavljaju izazove u kontekstu autentičnosti, transparentnosti i ozbiljnosti političke komunikacije.

BONUS VIDEO