NI U TITOVO VREME SE NIJE OVOLIKO GRADILO: Vučić: Zemlja puteva - Od Bogatića do BiH čak pet mostova!


IZVOR: Republika - 27.11.2023 | 11:40


Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci.

Foto: Tanjug
NI U TITOVO VREME SE NIJE OVOLIKO GRADILO: Vučić: Zemlja puteva - Od Bogatića do BiH čak pet mostova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci istakao značaj ove brze saobraćajnice za Srem i Mačvu, ali i za celu Srbiju.

- Ni u Titovo vreme nisu građeni putevi u tom pravcu, prema Republici Srpskoj, tačnije Bosni, kao da su namerno hteli da nas udalje. Srećan sam što Srem i Mačva ovo dobijaju. Znate li šta ovo znači za ovaj kraj. Samo moramo da počnemo da radimo put prema Tekerišu - kazao je predsednik, ističući značaj ove saobraćajnice.

- Brza saobraćajnica do Loznice život znači ljudima - dodao je predsednik.

Naime, od Bogatića do granice sa BiH - predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP "Putevi Srbije".

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca.

Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

BONUS VIDEO: