KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću - već 5 meseci u pritvoru!


IZVOR: Republika - 22.11.2023 | 11:41


Advokat Jovana Filipović naglasila je da je produžen pritvor Dragiši Milenkoviću iz Kišnice, optuženom za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, i to za još dva meseca.

Foto: Tanjug/AP
KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću - već 5 meseci u pritvoru!

Filipović ističe da je Milenković već pet meseci u pritvoru u Podujevu, a tokom tog vremena odbrana nije obaveštena da su preduzete bilo kakve istražne radnje u cilju rasvetljavanja dela koja se stavljaju na teret njenom branjeniku.

Dodatno, istakla je da je Osnovni sud u Prištini odbio zahtev odbrane da kosovski premijer Aljbin Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića.

- Specijalno tužilaštvo dužno je da postupa u skladu sa načelom hitnosti što očigledno ne čini jer nije saslušan nijedan svedok, a isto je neophodno učiniti u toku istražnog postupka. Takođe, od strane Osnovnog suda u Prištini odbijen je zahtev odbrane da se u svojstvu odbrane svedoka sasluša premijer Kosova Aljbin Kurti kao posebna istražna mogućnost, sa obrazloženjem da će on moći da se sasluša u kasnijoj fazi postupka - objasnila je Filipović.

Istakla je da je uložila žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kraj Gračanice, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine.

BONUS VIDEO: