REDNI BROJ 1! Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane"!


IZVOR: Republika - 17.11.2023 | 18:57


Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić- Vojvodina ne sme da stane.

Foto: FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/ bs
REDNI BROJ 1! Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane"!

Pokrajinska izborna komisija je na današnjoj sednici proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane", koja će biti pod rednim brojem 1 na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

Ova lista je podnela Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane", koja je predložila 120 kandidata za poslanike, što je najmanje polovina od ukupnog broja poslanika koji se bira.

Nakon proglašenja izborne liste, Komisija je donela Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana u prošireni sastav Pokrajinske izborne komisije. Ovo je bilo neophodno s obzirom na to da je Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" predložila veliki broj kandidata.

U saopštenju Pokrajinske izborne komisije se navodi da je Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" jedini podnosilac ove izborne liste, što je neobično s obzirom na to da se obično više političkih stranaka udružuje u koalicije za izbore.

Takođe, ova izborna lista nosi ime po aktuelnom predsedniku Srbije, što je još jedna zanimljiva činjenica. To pokazuje da je lider ove koalicije, Aleksandar Vučić, i dalje veoma popularan među biračima u Vojvodini.

BONUS VIDEO