PREDSEDNIK PUTUJE U BRISEL! Vučić: Izboriću se sa svim preprekama koje se postavljaju pred Srbiju!


IZVOR: Republika - 22.10.2023 | 11:22


Tokom jutarnjeg programa, predsednik Vučić izrazio je svoju odlučnost da se suoči sa svim preprekama koje se postavljaju pred Srbiju i istakao važnost ove posete Briselu.

Foto: Tanjug/AP
PREDSEDNIK PUTUJE U BRISEL! Vučić: Izboriću se sa svim preprekama koje se postavljaju pred Srbiju!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je svoj poset Briselu za četvrtak i petak, gde će se suočiti s nizom ključnih pitanja, uključujući i teme vezane za Kosovo. Očekuje se da će ovaj susret uključivati intenzivne razgovore i pregovore između srpskih i kosovskih zvaničnika.

Tokom jutarnjeg programa, predsednik Vučić izrazio je svoju odlučnost da se suoči sa svim preprekama koje se postavljaju pred Srbiju i istakao važnost ove posete Briselu. Takođe je potvrdio da će premijerka Ana Brnabić biti prisutna na sastanku kako bi se bavila raznim temama i pitanjima.

- I Ana će doći. Ja valjda da nagrabusim oko Kosova, ona oko nekih lepših tema - kazao je on u jutarnjem programu - kaže predsednik.

S obzirom na složenost odnosa između Srbije i Kosova, poseta predsednika Vučića Briselu imaće veliki značaj u procesu normalizacije odnosa između ove dve strane. Očekuje se da će se razgovarati o ključnim pitanjima, uključujući ekonomske sporazume, slobodu kretanja, bezbednost i druge aspekte budućih odnosa.

BONUS VIDEO