SANKCIJE, BOLESTI, TERORIZAM - ovako od jutros izgleda Šolakov tabloid


IZVOR: Republika - 20.10.2023 | 12:45


Udarna vest, očekivano, jesu sankcije Srbiji, za čije uvođenje zdušno navija deo opozicije čiji su političari išli po stranim ambasadama i pisali pismo strancima tražeći kaznene mere.

Foto: www.profimedia.rs, Republika
SANKCIJE, BOLESTI, TERORIZAM - ovako od jutros izgleda Šolakov tabloid

Red sankcija, red bolesti, red terorizma, ovako od jutros izgleda tabloid Dragana Šolana "Nova", koju god stranicu da otvorite, samo crnilo, beda i laž.

Udarna vest, očekivano, jesu sankcije Srbiji, za čije uvođenje zdušno navija deo opozicije čiji su političari išli po stranim ambasadama i pisali pismo strancima tražeći kaznene mere.

Bavi se Šolakov tabloid i pitanjem broja ljudi koji su "napustili Srbiju tokom mandata ove vlasti" uz niz lažnih navoda. Ređa lažne optužbe, a nigde ne navodi podatak da se recimo samo tokom perioda od oktobra 2020. do 2021. godine u Srbiju vratilo čak više od 90 hiljada građana, što su pokazali rezultati istraživanja koje je sproveo program UN za razvoj.

Smeta im i situacija u Domovima zdravlja, gužve i čekanja na red za lekara - u vreme epidemije sezonskih virusa, kada su gužve u čekaonicama uobičajene.

Navode da se đaci u školi "smrzavaju", ne navodeći podatak da je u proteklih nekoliko godina država uložila 22,7 milijardi dinara, odnosno 200 miliona evra u obnovu škola u Srbiji, da je obnovljeno 180 škola, a da ta akcija obnove traje i dalje.

BONUS VIDEO