UDRUŽENI PROTIV VUČIĆA I SRBIJE! Prećutna koordinacija tajkunskih medija, Kurtijevih glasila i dela opozicije - PITANJE ŽAKLINE TATALOVIĆ DOKAZ!


IZVOR: Republika - 11.10.2023 | 13:56


Na današnjoj konferenciji za medije bilo je jasno na koje se sve načine vrši pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i našu zemlju, a sve u cilju da se slomi Srbija!

Foto: Tanjug AP
UDRUŽENI PROTIV VUČIĆA I SRBIJE! Prećutna koordinacija tajkunskih medija, Kurtijevih glasila i dela opozicije - PITANJE ŽAKLINE TATALOVIĆ DOKAZ!

Novinarka sa tajunske N1 televizije, Žaklina Tatalović, pokušala je da izazove reakciju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koristeći provokativna pitanja i manipulaciju informacija, što sugeriše na moguću saradnju između NATO-opozicije, tajkunskih medija u Srbiji i Aljbina Kurtija i njegovih pristalica. Svi se čini da imaju isti cilj - srušiti Vučića kako bi oslabili Srbiju.

Prvo pitanje koje je postavila Tatalović odnosilo se na predsednikovo obećanje majkama, ženama i sestrama da neće vraćati njihove voljene u kovčezima s Kosova, apotom se dotakla i Milana Radoičića i sankcija.

- Obećali ste srpskim majkama, ženama, sestrama da nećete vraćati njihove muževe, decu, sinove u kovčezima. Stigla su tri kovčega sa KiM, ko su ljudi koji su učestvovali u tom događaju - njeno je pitanje.

Foto: Tanjug AP

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je smireno i dostojanstveno odgovorio na ova pitanja, iako je novinarka pokazivala bahatost i nedostatak poštovanja, ne dopuštajući mu da završi svoje odgovore.

Molim građane da samo poslušaju kako to zvuči i izgleda – obećali ste majkama i sestrama da nećete vraćati decu u kovčezima. Danima slušate kod vas priču o tome kako nismo dovoljno zaštitili Srbe na KiM, kako je trebalo da intervenišemo, da bismo pokazali kolika je naša snaga, kako bismo valjda vraćali što više naše dece u kovčezima našim majkama. Jedan dan slušate tu priču, a sutradan priču o tome, zašto bi da nam uuvode sankcije – kazao je predsednik i dodao:

Ne brinete vi za sankcije, ni vi, ni mnogi drugi. Videli smo nešto što je besprizorno, što uz neke druge besprizorne stvari koje su joj se događale, pokazuje i na nabolji način oslikava prirodu politike koje neki vode – govorim i o političarima i o medijima koji im služe. A to je „Uvedite sankcije Vučiću“. Potpuno isti zahtev kakav ima Vljosa Osmani i Kurti, imaju Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i drugi. Nikakve razlike između njih nema. Jedan dan – užite u rat da zaštitite naš narod, drugi dan „krivi ste zato što biste da uđete u rat“ – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će u slučaju Milana Radoičića državni organi utvrditi sve činjenice.

Poznajem mnoge koji su mnogostruko bogatiji od Milana Radojičića. Znamo kako žive Dragan Đilas i Aleksić. Ja vam odgovaram na pitanje sve vreme, ali se vama ne sviđa istina. I nikad vam se neće svideti. Državni organi će utvrditi sve činjenice. On je ulagao u svoju kuću na KiM, nije iznosio novac u inostranstvo kao mnogi pripadnici bivšeg režima. Molim vas, ovo je šesti put da me prekidate. Ovo nema ni u jednoj zemlji na svetu. Čovek je sam priznao, istraga će biti nastavljena, optužnica podignuta. Sve će biti ustanovljeno. Svoj posao ćemo obaviti – kazao je predsednik dok mu je nepristojna novinarka sve vreme upadala u reč.

Nakon ovog susreta, očigledno je da postoji koordinacija između tajkunskih medija, pristalica Aljbina Kurtija i dela opozicije. Svi deluju zajedno kako bi izvršili pritisak na Vučića i Srbiju.

Od pisma visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju u kome opozicija iz Srbije traži da EU uvede sankcije Vučiću, što su zdušno podržali mediji Aljbina Kurtija, do medijskog terora koji se sprovodi nad Vučićem, a koji je demonstriran i na današnjoj konferenciji za novinare, poruka je jasna: Nije bitna istina, bitno je da tučemo laž iz svih oružja!

BONUS VIDEO: