"PUTUJEM U NJUJORK!" Vučić otkrio svoje planove - BORBA SE NASTAVLJA!


IZVOR: Republika - 11.10.2023 | 13:21


Predsednik je otkrio svoje planove.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
"PUTUJEM U NJUJORK!" Vučić otkrio svoje planove - BORBA SE NASTAVLJA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa srpskim patrijarhom gospodinom Porfirijem i predsednicom Republike Srpske, Željkom Cvijanović, svečano je obeležio 45 godina Instituta za Kardiovaskularne Bolesti "Dedinje". Svečanost se odigrala u prelepom okruženju hotela "Metropol Palas" u Beogradu.

Ceremonija je počela podnevnim izvođenjem himne "Bože pravde", nakon čega su prisutni imali priliku da prisustvuju projekciji filma koji je detaljno prikazao nastanak i impresivan razvoj Instituta za Kardiovaskularne Bolesti "Dedinje" tokom proteklih četiri i po decenije.

- Putujem u Njujork, biću na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 23. oktobra - naveo je predsednik. 

Predsednik Vučić, koji se pridružio ovom značajnom događaju, istakao je važnost rada Instituta i njegov doprinos zdravstvu i naučnom istraživanju u Srbiji. Takođe je najavio svoje planove za budućnost, uključujući i prisustvovanje sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja je zakazana za 23. oktobar. Ova sednica obećava važne rasprave o globalnim pitanjima i regionalnoj bezbednosti.

Institut za Kardiovaskularne Bolesti "Dedinje" ima dugu i bogatu istoriju pružanja vrhunske medicinske usluge i obavljanja istraživanja u oblasti kardiovaskularnih bolesti. Njihov doprinos zdravlju nacije prepoznat je i cenjen kako u Srbiji, tako i širom sveta.

BONUS VIDEO