KOMANDANT NATO SUTRA STIŽE U BEOGRAD: U fokusu sastanak sa predsednikom Vučićem i važni razgovori o aktuelnim dešavanjima


IZVOR: Republika - 10.10.2023 | 14:46


Sastanak je najavljen za devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Foto: Printskrin/youtube
KOMANDANT NATO SUTRA STIŽE U BEOGRAD: U fokusu sastanak sa predsednikom Vučićem i važni razgovori o aktuelnim dešavanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa komandantom komande združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom.

Sastanak je najavljen za devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Komandant Komande združenih snaga NATO admiral Stjuart Manč, izjavio je da Kfor nastavlja da deluje u skladu sa mandatom Saveta bezbednosti UN za održavanje mirnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na KiM, u saradnji sa tzv. kosovskom policijom i Euleksom.

Manč je u intervjuu za prištinsku Kohu rekao da je prisustvo Kfora 24. septembra u Banjskoj, kada su u sukobima ubijena trojica Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije, pomoglo da se zaustavi dalja eskalacija.

Istakao je da komandant Kfora održava vrlo bliske kontakte sa svim ključnim sagovornicima, uključujući tzv. kosovsku policiju, Euleks i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ovi kontakti su od suštinskog značaja za smanjenje mogućih nesporazuma i pogrešnih procena, kao i za stvaranje uslova za održivu bezbednosti na Kosovu i održavanje regionalne stabilnosti - rekao je Manč.

BONUS VIDEO