"SVAKA ČAST VUČIĆU!" Pohvale i na N1: Srbija najbrže evakuisala svoje građane iz Izraela! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 09.10.2023 | 17:24


Voditeljka na "N1" postavila je pitanje da li su srpske institucije dobro reagovale i da li su zaista najbrže pomogle svojim državljanima u Izraelu, a Slobodan Georgiev je potvrdno odgovorio na ovo pitanje.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
"SVAKA ČAST VUČIĆU!" Pohvale i na N1: Srbija najbrže evakuisala svoje građane iz Izraela! (VIDEO)

U trenucima kada su mnoge zemlje suočene sa izazovima u vezi sa brzim povratkom svojih državljana iz Izraela zbog naglog pogoršanja bezbednosne situacije, srpske institucije su primile pohvale zbog svoje brze i efikasne reakcije. Ovo priznanje došlo je tokom gostovanja urednika "Nove S", Slobodana Georgieva, na televiziji "N1".

Voditeljka na "N1" postavila je pitanje da li su srpske institucije dobro reagovale i da li su zaista najbrže pomogle svojim državljanima u Izraelu, a Slobodan Georgiev je potvrdno odgovorio na ovo pitanje. On je dodatno istakao da su nekoliko kompanija juče prevozilo putnike iz Izraela.

- Da, oni su pomogli najbrže što su mogli, mislim da je samo nekoliko kompanija juče prevozilo putnike! - rekao je Georgiev.

 

 

Ovaj brzi odgovor i efikasna evakuacija državljana iz Izraela zasigurno su rezultat dobre organizacije i koordinacije srpskih institucija. Takođe, napomenuto je da su jedini američki i srpski avioni poleteli iz Izraela, dok su mnoge druge zemlje otkazale svoje letove.

Mislim da to ima veze i sa dobrim odnosima koje ova vlast ima sa Vladom u Izraelu! Nije to prvi put, sećamo se i kad je bio kovid da je postojala brza reakcija i da smo brzo evakuisali ljude iz zemalja gde su se zatekli! Vidim u vestima da su svi ljudi vraćeni - zaključio je urednik "Nove S".

Slobodan Georgiev je zaključio da bi ova brza reakcija i efikasnost mogla da bude rezultat dobrih odnosa između Srbije i Vlade Izraela. Ovo nije prvi put da su srpske institucije brzo reagovale i organizovale evakuaciju svojih državljana u vanrednim situacijama, a njihova sposobnost da brinu o svojim građanima u inostranstvu je pohvaljena.

BONUS VIDEO