DOKAZ DA PRIŠTINA NEĆE ZSO! Osmani se "pravi luda" na pitanja o formiranju Zajednice


IZVOR: Republika - 04.10.2023 | 09:21


Osmani je umesto odgovora na pitanje kada će Priština ispuniti obaveze iz Briselskog sporazuma, uporno ponavljala uvežbane fraze i pokušavala da glumi žrtvu.

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV
DOKAZ DA PRIŠTINA NEĆE ZSO! Osmani se "pravi luda" na pitanja o formiranju Zajednice

Predsednica privremenih prištinskih institucija u Prištini Vjosa Osmani u intervjuu za Si-En-En, nije odgovorila na pitanje da li će Priština formirati Zajednicu srpskih opština, ali je istovremeno zatražila od međunarodne zajednice da uvede sankcije Beogradu.

Osmani je u razgovoru sa Kristijan Amanpur, poznatom po pristrasnom izveštavanju sa ratišta u bivšoj Jugoslaviji, na pitanje da li će Priština formirati ZSO, na čemu insistira međunarodna zajednica, izbegla da direktno odgovori, ponovivši tvdnju da je tzv. Kosovo napadnuto i da je "žrtva agresije".

Amanpur je u više navrata prekidala Osmani, rekavši da odlično poznaje region, i da ne treba da iznosi stalno iste optužbe, već da odgovori na jasno postavljena pitanja, i zatim upitala i za vozačke dozvole i registarske tablice.

 

 

Tokom intevjua Osmani je optužila Srbiju da želi da sprovede aneksiju tzv. Kosova po uzoru na Krim, a i više puta je iznela tvrdnju da Priština ima dokaze koji potvrđuju povezanost Srbije sa događajima u Banjskoj i kao i da ima dokaze za to.

BONUS VIDEO