DVADESET DRUGI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA" U BEOGRADU: Evo ko se pojavio na skupu i kuda će se sve kretati ove subote (FOTO)


IZVOR: Republika - 30.09.2023 | 18:33


Na protestu će govoriti Radomir Lazović i Nebojša Zelenović.

Foto: Republika
DVADESET DRUGI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA" U BEOGRADU: Evo ko se pojavio na skupu i kuda će se sve kretati ove subote (FOTO)

U Beogradu se održava 22. po redu protest "Srbija protiv nasilja". Protest je organizovan od strane dela opozicije i imaće nekoliko planiranih tačaka, uključujući marširanje do zgrade Radio-Televizije Srbije (RTS) i do Predsedništva Srbije.

Protest je počeo u 18 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

Okupljeni će se kretati kroz nekoliko ulica, uključujući Dečansku, Makedonsku, Svetogorsku, i Takovsku, kako bi stigli do sedišta RTS, gde će se podsetiti na zahteve za objektivnim izveštavanjem. Nakon toga, protestni marš će se nastaviti do Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Na protest stigli i Radomir Lazovic, kao i Djordje Pavicevic. POGLEDAJ GALERIJU

Protestni organizatori ističu zahteve za objektivnim izveštavanjem kao jedan od ključnih aspekata njihovog protesta.

Na protestu će govoriti Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta - Ne davimo Beograd, i Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno.

Protesti su reakcija na masovna ubistva koja su se dogodila u školi "Vladislav Ribnikar" i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva u maju.