"ZAHVALAN SAM KINI I RADUJEM SE SKOROM SUSRETU SA SIJEM!" Predsednik Vučić se sastao sa članovima Komunističke partije Kine! (FOTO)


IZVOR: Republika - 27.09.2023 | 12:20


Saradnja između Srbije i Kine u poslednjim godinama postala je sve značajnija, obuhvatajući ekonomske, političke i kulturne oblasti.

Foto: Instagram-buducnostsrbijeav
"ZAHVALAN SAM KINI I RADUJEM SE SKOROM SUSRETU SA SIJEM!" Predsednik Vučić se sastao sa članovima Komunističke partije Kine! (FOTO)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao je danas značajan sastanak sa Čen Venćingom, članom političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), sekretarom Sekretarijata CK KPK i šefom Komiteta za političko-pravne poslove CK KPK. Sastanak je bio prilika za potvrdu visokog nivoa saradnje između Srbije i Kine u različitim sferama društvenog života.

Predsednik Vučić je nakon sastanka podelio svoje utiske na svom zvaničnom Instagram nalogu, gde je istakao da je sastanak bio odličan i da su razmotreni različiti aspekti saradnje između dve zemlje. Osim toga, Vučić je izrazio zahvalnost Kini na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

 

 

Saradnja između Srbije i Kine u poslednjim godinama postala je sve značajnija, obuhvatajući ekonomske, političke i kulturne oblasti. Ovaj sastanak dodatno potvrđuje duboko prijateljstvo između dve zemlje i njihovu spremnost da zajednički rade na unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik Vučić takođe je najavio skori susret sa predsednikom Kine, Si Đinpingom, koji je već ranije bio istaknuti prijatelj i podržavalac Srbije. Očekuje se da će ovaj susret dodatno jačati veze između dve zemlje i otvoriti nove mogućnosti za saradnju u budućnosti.

BONUS VIDEO