Mediji: Ubijena četiri napadača na kosovsku policiju


IZVOR: BETA - 24.09.2023 | 15:51


Danas su prištinski mediji preneli informacije o jutrošnjem napadu na pripadnike Policije Kosova u blizini sela Banjska, u kojem su, prema njihovim izvorima, ubijena četiri napadača

Foto: TANJUG/STR
Mediji: Ubijena četiri napadača na kosovsku policiju

Iako se spekuliše o identitetu ovih napadača, agencija Beta nije mogla da potvrdi ove informacije kod zvaničnih izvora na Kosovu.

Kosovska policija je ranije potvrdila da je došlo do razmene vatre sa grupom od oko 30 "teško naoružanih i maskiranih pripadnika kriminalne grupe" u okolini sela Banjska. Ovaj incident izazvao je zabrinutost i pažnju kako lokalne, tako i međunarodne zajednice.

Premijer tzv.,Kosova, Aljbin Kurti, je na konferenciji za novinare prikazao snimke osoba naoružanih teškim oružjem, koje su ušle u manastir Banjska sa nekoliko vozila bez registarskih tablica, u maskiranim uniformama. Specijalne snage kosovske policije su okružile ovo područje i pozvale pripadnike ove grupe da se predaju.

Ova situacija ostavlja mnoga pitanja o bezbednosti i stabilnosti na Kosovu, a nadamo se da će nadležne institucije brzo rešiti ove probleme kako bi se obezbedila bezbednost svih građana.