DAVANJA PENZIONERIMA I MAJKAMA POD ZNAKOM PITANJA ZBOG OPOZICIJE: Pitanje da li će zakoni biti usvojeni zbog divljanja opozicionara!


IZVOR: Republika - 05.09.2023 | 13:07


Na dnevnom redu Skupštine danas je set zakona, uključujući i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim treba da budu regulisana povećanja penzija, pomoć majkama... Međutim, pitanje je da li će išta od toga biti usvojeno zbog blokade opozicije

Foto: RTS
DAVANJA PENZIONERIMA I MAJKAMA POD ZNAKOM PITANJA ZBOG OPOZICIJE: Pitanje da li će zakoni biti usvojeni zbog divljanja opozicionara!

Danas je na dnevnom redu u parlamentu set zakona, uključujući i predlog rebalansa budžeta, a kojim treba da se regulišu povećanja penzija, davanja za teško bolesnu decu, subvencije u poljoprivredi, kapitalna ulaganja, kao i jednokratna pomoć majkama u iznosu od po 10.000 dinara po detetu.

Foto: RTS

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić

Međutim, kako opozicija celo jutro pokušava da zaustavi rad parlamenta, neizvesno je da li će ovi zakoni uopšte i biti usvojeni. Željni fotelja, a bez osećaja za građane i njihove brige, opozicija koristi sva sredstva da blokira parlament. 

Opozicionari, kako je naš portal već pisao, stoje u stali, vrište, duvaju u pištaljke, lupaju u klupe, od njih niko ne može da dođe do reči. 

Foto: RTS

Opozicija već satima blokira rad parlamenta

Pored predloga o rebalansu budžeta za ovu godinu, u parlamentu su i zakoni o akcizama, o penzijskom i invalidskom osiguranju. Na dnevnom redu je i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije, a poslanici će se izjasniti i o predlogu Vlade Srbije da za novog ministra privrede bude izabran Slobodan Cvetković.

Foto: RTS

Napeto u parlamentu

Predloženim dnevnim redom predviđeno je da se razmatraju i predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije, visokom obrazovanju, učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, o kulturi, kao i o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi o potvrđivanju više sporazuma između Srbije i drugih zemalja i međunarodnih političkih i finansijskih organizacija.