"SA ODUŠEVLJENJEM PRIHVATAM IDEJU I INICIJATIVU O IZBORIMA" Predsednik Skupštine odgovorio na zahteve opozicije


IZVOR: Republika - 05.09.2023 | 10:38


Orlić je istakao da sa oduševljenjem prihvata ideju i inicijativu opozicije o izborima.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
"SA ODUŠEVLJENJEM PRIHVATAM IDEJU I INICIJATIVU O IZBORIMA" Predsednik Skupštine odgovorio na zahteve opozicije

Predsednik Srkupštine Srbije Vladimir Orlić održao je konferenciju za novinare pred početak zasedanja Skupštine, a potom je istakao da sa oduševljenjem prihvata ideju i inicijativu opozicije o izborima.

- Najveća poslanička grupa je sa oduševljenjem prihvatila izbore. A što se tiče pretnji da hoćete da sprečite da penzioneri dobiju svoje povećanje, kao i majke novac za svoju decu, e to je nasilje. Ja ću o tome da je to njihova želja i namera informisati nadležne organe i Vladu, predsednika, tražićemo da dobijemo odgovore u narednih 30 dana - rekao je Orlić.

Podsetimo, poslanici dela opozicije održali su, pola sata pred početak sednice, konferenciju za medije u holu parlamenta na kojoj su rekli da će blokirati rad današnje sednice Skupštine dok im se ne ispune zahtevi - održavanje vanrednih parlamentarnih i izbora u Beogradu. 

Na koji način će blokirati rad Skupštine, nisu precizirali. Konferenciju su držali Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Marinika Tepić, Zoran Lutovac...