Završen protest dela opozicije


IZVOR: Republika - 26.08.2023 | 21:37


Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali

Foto: ST/N.PANČIĆ
Završen protest dela opozicije

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), a saobraćaj koji je bio blokiran na Trgu Nikole Pašića je uspostavljen. Ispred zgrade REM-a prisutnima se obratila studentkinja Pravnog fakulteta Milica Kostin, a ponovljeni su i zahtevi protesta.

Saobraćaj je uspostavljen i u ulicama kojima su učesnici protesta prošetali, od Doma Narodne skupštine gde nešto posle 19 časova protest i počeo, preko Makedonske, Svetogorske, Palmotićeve i Takovske – gde su se ispred zgrade Radio televizije Srbije prisutnima obratile Senka Jankov, profesorka iz Zrenjanina i Vesna Vojvodić iz sindikata Nezavisnost. Tema 17. protesta bila je uticaj medija na prosvetu.

Saobraćaj još nije uspostavljen na međunarodnom auto-putu kod mosta Gazela, koji su aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) blokirali oko 14 časova, zbog, kako su ranije saopštili, nezadovoljstva Zakonom o planiranju i izgradnji.

Blokada međunarodnog auto-puta je, po Krivičnom zakonu, član 290, krivično delo, jer, kako stoji u Zakonu, ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj i time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

BONUS VIDEO