I REDITELJ OPLEO PO OPOZICIJI Padaju, recikliraju iste ideje decenijama


IZVOR: Republika - 31.07.2023 | 11:55


Opozicioni političari nisu dorasli zadatku, nemaju ideje ni predloge, niti su uspostavili most sa građanima koji izlaze na proteste, ocenio Stevan Filipović

Foto: twitter.com/Stevan Filipovic
I REDITELJ OPLEO PO OPOZICIJI Padaju, recikliraju iste ideje decenijama

Opozicija gubi i poverenje sopstvenih pristalica, koji sve češće i oštrije kritikuju njihovo delovanje, naročito u vezi sa protestima, na kojima su, kako se ispostavilo, zloupotrebili dve tragedije - u beogradskoj OŠ Vladislav Ribnikar i okolini Mladenovca - za pokušaj jeftinog političkog ćara. 

Reditelj Stevan Filipović ocenio je da opozicioni političari nisu dorasli zadatku, nemaju ideje ni predloge, niti su uspostavili most sa građanima koji izlaze na proteste! 

- Šta su zahtevi, koji su planovi, to mora da bude transparentno. Nema tu neko se zatvara, pa artikuliše stratergiju iza zatvorenih vrata, a onda mi saznamo dan pred protest šta i kako radimo. Političari moraju da shvate da taj put koji su izabrali ne funkcioniše. Ako nisu dorasli zadatku neka nađu načina da uključe građane ili predstavnike građana u artikulisanje ideja rešavanja tih problema. Ideja da mi idemo, šetamo, pa nešto pričamo, to je anahrono, mi možemo do besvesti da se šetamo i da nijedan zahtev ne bude ispunjen - poručio je Filipović na televiziji Nova S.

Na konstataciju voditelja da se vidi da opozicija stagnira ili čak i pada u istraživanjima, reditelj je potvrdno odgovorio:

- Jeste, zato što to mora da bude na nivou, ne mogu da recikliraju iste ideje decenijama!

Filipović je, inače, poznat po kritikovanju vlasti i izjavama poput one da je Kosovo izgubljeno, a Srbija privatna firma jedne hunte i da se se "ne živi u demokratiji, već u nečemu što je autokratski režim"