SRBIJA ĆE SE UZDIĆI, POBEDIĆE ZNANJEM I PAMEĆU: Predsednik Vučić objavio kako je izgledala protekla radna nedelja (VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.06.2023 | 14:11


Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da je protekle nedelje bilo dosta sastanaka i razgovora.

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
SRBIJA ĆE SE UZDIĆI, POBEDIĆE ZNANJEM I PAMEĆU: Predsednik Vučić objavio kako je izgledala protekla radna nedelja (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu kako mu je izgledala protekla radna nedelja.

Predsednik je istakao da je bilo dosta sastanaka i razgovora, te da je glavna okosnica bila KiM.

- I u prethodnoj nedelji - nastavak borbe za Kosovo i Metohiju, još intenzivnije i sve snažnije. O tome sam posebno razgovarao sa premijerom Mađarske Orbanom, koji, kao iskreni prijatelj naše zemlje, deli zabrinutost zbog rastućih tenzija i bezbednosti srpske zajednice na KiM.

No, pored neprekidne borbe za naše ljude na KiM, Srbija uporedo nastavlja da snaži i svoja partnerstva. Nedelju za nama su, stoga, obeležili susreti sa iskrenim prijateljima Srbije - od Viktora Orbana i Katalin Novak, kubanskog predsednika Kanel-Dijasa Bermudesa i čuvenog maestra Zubina Mehte, koje smo sa radošću i velikim poštovanjem dočekali, do odlazećeg ambasadora Angole, kojeg smo ispratili sa najboljim željama. Posebno dobar bio je i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Alžira, sa kojim sam razgovarao o jačanju saradnje i tradicionalno dobrih veza između naših naroda.

Sa mađarskim i kubanskim prijateljima potpisali smo veliki broj sporazuma o saradnji, koji će i danas, u teškim vremenima, a pogotovo u narednim godinama, pokazati pun potencijal dobrobiti za naše građane.

Ipak, najjači lični utisak iz prethodnih sedam dana jeste sjajna pobeda Beograda i Srbije, jer smo u snažnoj globalnoj konkurenciji dobili organizaciju takvog događaja, kakav je EXPO 2027.

 

 

Za Srbiju je to ogromna čast, još veća obaveza, ali i pokazatelj da smo dovoljno snažni, napredni, dostojni i uspešni da se svrstamo među najbolje na svetu i da vinemo našu Srbiju tamo gde i pripada, na ono mesto za koje se neprestano borimo - u sam vrh inovativne, ekonomski snažne, kreativne i prestižne globalne scene, na kojoj opstaju samo najbolji.

Zato nam predstoje godine još napornijeg rada, tokom kojih će se Srbija uzdići iznad svih poteškoća i pobediti svojim trudom, znanjem, pameću i sposobnošću naših ljudi.

Živela Srbija - napisao je predsednik.

BONUS VIDEO