SRDAČAN SUSRET U PALATI SRBIJA! Vučić sa čuvenim kompozitorom: HVALA VAM, MAESTRO!


IZVOR: Republika - 21.06.2023 | 09:53


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa jednim od najpoznatijih svetskih dirigentata Zubinom Mehtom u Palati ''Srbija''.

Foto: printscreen
SRDAČAN SUSRET U PALATI SRBIJA! Vučić sa čuvenim kompozitorom: HVALA VAM, MAESTRO!

- Iskreni prijatelj naše zemlje, maestro Mehta nikada nije zaboravio Beograd u koji se uvek vraća sa najlepšim i uzvišenim poklonima - koncertima za pamćenje i vrhunskim umetničkim nastupom koji svaki put fascinira domaću publiku i zbog kojih naš Beograd postaje centar umetničkog sveta - piše na Instagram nalogu predsednika Srbije.

Vučić se zahvalio Mehti na tome što je sinoćnim koncertom sa Beogradskom filharmonijom otvorio svoju turneju u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

 

 

- To će na poseban način čvršće povezati umetnike i ljude regiona, stavljajući u prvi plan ono što i jeste najbitnije - bogatstvo različitosti koje svi treba posebno da negujemo - piše Vučić.

Posetioci ispunjene velike dvorane Kolarca pozdravili su dugim, burnim aplauzom izlazak na pozornicu velikog maestra Mehte (87), koji je prvi put nastupao sa Beogradskom fillharmonijom davne 1958. godine.