PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA MOHAMEDOM BIN ZAJEDOM: Zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo sve vidove saradnje dve zemlje (FOTO)


IZVOR: Republika - 15.06.2023 | 17:23


Predsednik Srbije se oglasio na Instagramu

Foto: printscreen/instagram
PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA MOHAMEDOM BIN ZAJEDOM: Zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo sve vidove saradnje dve zemlje (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

- Dragi prijatelju Mohamed bin Zajed, hvala vam na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji.

Sa šeikom Mohamedom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja.

Partnerstvo i prijateljstvo naših zemalja su, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, a zajedno ćemo nastaviti da unapređujemo ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i #UAE.

Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN @cop28uaeofficial, koji će se održati u Emiratima i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena. - napisao je predsednik Srbije na Instagramu.

BONUS VIDEO: