SAOPŠTENJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Zaštitite nas od Đilasa i njegovih pretnji!


IZVOR: Republika - 10.06.2023 | 20:00


Redakcija Srpskog telegrafa i portala Republika, sa svojim izdavačem, kompanijom "Medijska mreža", obaveštavaju javnost da je danas tokom pre podneva, na Aerodromu "Nikola Tesla", predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, pretio direktoru Srpskog telegrafa Saši Milovanoviću, koji je bio sa 12-godišnjom ćerkom.

Foto: ST/N. Pančić/printscreen
SAOPŠTENJE SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE: Zaštitite nas od Đilasa i njegovih pretnji!

Incident se dogodio na ukrcavanju na let za Istanbul, oko 9.20 časova, o čemu postoje i fotografije

Sve je čula i Milovanovićeva ćerka, koja je bila vidno uznemirena.

Srpski telegraf i Republika osuđuju huligansko ponašanje lidera parlamentarne političke stranke, čoveka kojem su poslednjih sedmica usta puna borbe protiv nasilja, a on ga primenjuje ne mareći ni za prisustvo maloletnog deteta.

Ovim putem obaveštavamo javnost, medije, novinarska udruženja i nadležne institucije da tražimo hitno preduzimanje zakonskih mera protiv Dragana Đilasa. Takođe, tražićemo i zaštitu međunarodnih novinarskih udruženja, jer ovaj napad shvatamo kao snažan pritisak na slobodu štampe i pokušaj da se zaustavi objektivno informisanje javnosti.

Napominjemo da je Đilas napao Milovanovića i pretio mu zbog tekstova našeg lista i portala u kojima smo isključivo prenosili zapisnike, izveštaje i beleške koje su pripadnici policije sačinili nakon incidenta koji se dogodio 2014. godine, kada je Đilas fizički napao bivšu suprugu, tasta i taštu. Sve se događalo pred trogodišnjim detetom. 

Apelujemo na nadležne organe da zaštite urednike i novinare naše redakcije od ovakvih napada i pritisaka, koji su, između ostalog, posledica višenedeljne hajke koju pojedini opozicioni političari javno vode protiv nas i kolega iz još nekih redakcija, tražeći čak i našu zabranu.

Redakcije Srpskog telegrafa i Republike
Za izdavača: "Medijska mreža DOO"