VUČIĆ SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Upoznao sam ga sa situacijom na Kosovu i Meothiji, imali smo srdačan, prijateljski razgovor!


IZVOR: Republika - 09.06.2023 | 16:29


Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, istakao je predsednik.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen
VUČIĆ SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Upoznao sam ga sa situacijom na Kosovu i Meothiji, imali smo srdačan, prijateljski razgovor!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

- Srdačan, odličan razgovor sa prijateljem šeikom Mohamedom @shkmbz kojem sam zahvalio na pozivu da sa svetskim liderima učestvujem na konferenciji @cop28uaeofficial.

Ponovio sam da je za nas partnerstvo sa #UAE od najvećeg značaja, ne samo zbog globalne reputacije, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom.

Upoznao sam šeika Mohameda sa najnovijim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na tome što je svojim ugledom u međunarodnim krugovima pomogao da dođe do smirivanja tenzija, kako bi se situacija vratila u okvire razgovora i dijaloga.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa i saglasili da nastavimo zajednički da radimo na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva Srbije i UAE - napisano je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika. 

 

 

BONUS VIDEO: