OKRŠAJ U SKUPŠTINI, BULATOVIĆ URNISAO MILIVOJEVIĆA: Sve ću da dokažem - da ste najveći lopovi u istoriji Srbije!


IZVOR: Republika - 08.06.2023 | 14:42


U Skupštini Srbije danas je došlo do svađe između Dejana Bulatovića, samostalnog poslanika, i Srđana Milivojevića, poslanika DS, a Milivojević je svoje vreme za repliku iskoristio i da sramno razgovora sa predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem.

Foto: ST/N. PANČIĆ/printscreen
OKRŠAJ U SKUPŠTINI, BULATOVIĆ URNISAO MILIVOJEVIĆA: Sve ću da dokažem - da ste najveći lopovi u istoriji Srbije!

Bulatović se javio kako bi se, kako je rekao, obratio ljudima koji protestuju, i da je jedini smisao ove sednice bio anketni odbor, te da on smatra da su svih 250 poslanika bili spremni da podrže osnivanje. 

Foto: Parlament.rs

Narodni poslanik Dejan Bulatović

- Čuo sam juče presednika države i predendicu Vlade gde su jasno obrazložili situaciju vezano za zločin u Ribnikaru, Mladenovcu, i ne znam koliko stoji da se taj anektni odbor osnuje. Moram da kažem građanima, posebno tima koji šetaju, suština je imamo te proteste, nisu politički, a ispali su ekstremno politički. Šta su doneli ti protesti? Doneli su da poslanik obrazlaže satima, i to je sve što smo dobili, a građani, ljudi koji su na ulicama, da li su dobili još veće nasilje? Pa jesu - kazao je Bulatović i dodao:

- Ja sam tražio da napravimo anektni odbor da se utvrdi koji je to novinar N1 meni poslao poruku da treba da me bude sramota, da se stidim što sam podržao predsednika države... Kazaću, to je novinar N1 televizije, to je na mom telefonu. Koji poslanici to meni prete, i kažu: "Ajde probaj da dođeš na proteste, videćeš kako ćeš da prođeš".

Bulatović je potom kazao da razume građane koji su izašli da šetaju, ali da moraju da shvate da oni (deo opozicije) su profiteri. 

- Najveća manipulatorka na političkoj sceni, koja je toliko puta iznosila laži o institucijama, kao u Moroviću, to je notorna laž i sad ta osoba predstavlja građane koji su izašli. Zamislite drskost oni pričaju u ime dece koja su izginula. Oni danas pokušavaju da sebe predstave kao predstavnike intelektualaca, to su par eksalans naučnici, sa par ekselans biografijama, ali one padaju. Kad su bili sekretari pokrajinske vlade, kad su manipulisali parama u sportu. Imate najvećeg nemoralistu koji bio zaduženu za Kosovo i ništa nije uradio za Kosovo , to je ono zašto sam ja izašao iz tog društva i zašto ću izneti dokaze. Pandorina kutija je otvorena, uskoro ćete saznati zašto je Bulatović napustio tu stranku - kazao je on. 

Ovaj samostalni poslanik je kazao i da su mu "ovi sa desne strane" ostali dužni njegovom poljoprivrednom gazdinstvu. 

- Sve ću da dokažem kakvi su prevaranti, lopovi, najveći lopovi koje je Srbija videla, koji su pljačkali, koji hoće da se vrate isto da rade... E, nećete, sram vas bilo i za Kosovo i za Srebrenicu i sve krađe, lopovuluke... Pozivam one časne ljude koji ostali da dođu da se zajedno borimo za Srbiju, da damo podršku onom koji je zaslužuje. I nemam problem, juče su mi rekli: "Ajde reci živeo Aleksandar Vučić", to dobacivala, ja s ponosom kažem: Živeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, živela Srbija. Nešto Srđan Milivojević hoće da mi dobacuje ponovo, evo, replika, nemoj tako, kaži prijatelju moj, znam te od 1996, bio si na vlasti, ja nisam bio na vlasti jedan dan, kaži, od Otpora se znamo. Hajde malo debnate ti i ja, izvoli - naveo je Bulatovć. 

Milivojević je dobio reč, ali umesto da odgovori nešto dojučerašnjem kolegi, iskoristio je svoje vreme da skandalozno vređa predsednika Skupštine. 

Foto: Republika

Narodni poslanik DS Srđan Milievojević

- Lepo je kad padnu maske, kad svako pokaže svoje pravo lice i cenu. I pošto sam dobio priliku da repliciram, što ste mi juče uskratili, prvo vas da ukorim Orliću, nije lepo da iznosite neistine u direktnom prenosu, to je ružno, to je nevaspitano. Kazali ste da sam groktao i dahtao u Skupštini, treba da vas je sramota što iznosite. Vaša medjska zvezda u padu je juče trokirala četiri minuta nije mogla do reči da dođe - kazao je Milivojević. 

Orlić je na to pitao: "Mene da bude sramota zbog vašeg ponašanja?". 

- Da vas bude sramota , sad ćutite i mene slušajte. Ajde ćuti i slušaj i hvataj beleške. Simo gluvaću, ćuti i hvataj beleške. Nemoj me prekidati ovo ti nije RTS. Ako se usudiš sa mnom na tv duel ti izaberi televiziju. Ovo je Skupština, ponašajte se vaspitano, iako vam je to teško. Juče vaša medijska zvezda trokirala četiri minuta, reč nije mogla da kaže, posle dobacivanja, mene ste optužili, evo 30 svedoka oko vas, i vi ste meni rekli ... - kazao je Milivojević. 

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić

Bulatović se ponovo javio za reč i rekao: "pogledajte tu gromadu morala, ja ga pomenuo, on ništa". 

- Jer ima putera na glavi, neko bi rekao. Kamioni, šleperi i toga što je iskoristio kad je bio na vlasti i nikad neće moći da replicira. Zato sam danas ustao, jer su to ti moralisti. 30 godina se nisam ukaljao, a pitajte njih. Oni danas koriste decu ubijenu, roditelje ubijene dece, nešto što se nikad nije dešavalo u političkom životu.