VUČIĆ O SITUACIJI NA KIM: Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne


IZVOR: Republika - 01.06.2023 | 16:19


Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Kišinjevu. Priština i Beograd glavna su tema skupa u moldavskoj prestonici.

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug
VUČIĆ O SITUACIJI NA KIM: Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne

Na skupu su govorili srpski predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, kao i Vjosa Osmani. Tema razgovora sa stranim liderima bila je i aktuelna situacija na KiM.

Predsednik je tokom obraćanja sa Samita rekao stranim novinarima da je pravo pitanje kako da se deeskalira situacija.

- To je broj jedan, o tome ću pričati sa Makronom i Šolcom. Drugo pitanje je kako da izbegnemo provokacije u budućnosti. I broj tri je formiranje ZSO, koje je dogovoreno pre 10 godina, a nije sprovedeno. To je veoma jednostavno, i mislim da se svi slažemo oko toga. Ljudi sada imaju pravu sliku o tome šta se dešava na Balkanu, bez obzira na to ko je priznao a ko nije priznao Kosovo i Metohiju. Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne - rekao je on.

BONUS VIDEO: