KIM UZ VUČIĆA, PODRŽAVAMO GA, JER JE UVEK TU ZA NAS! Više od 40 autobusa sa Srbima sa KiM stiglo u BG da podrži skup "Srbija nade" (VIDEO)


IZVOR: Republika - 26.05.2023 | 13:59


Došli smo da bismo pokazali šta je jedinstvo, poručili Srbi sa KiM.

Foto: Republika
KIM UZ VUČIĆA, PODRŽAVAMO GA, JER JE UVEK TU ZA NAS! Više od 40 autobusa sa Srbima sa KiM stiglo u BG da podrži skup "Srbija nade" (VIDEO)

Više od 40 autobusa sa Srbima iz svih krajeva Kosova i Metohije stiglo je danas pre podne u Beograd kako bi učestvovali na skupu "Srbija nade". Zlatko iz Štrpca kaže za Tanjug da su on i njegovi sunarodnici između ostalog došli na skup, jer žele i da podrže mere predsedinika koje će pomoći da se nasilje svede na najmanju meru, da se zločini poput onoga u školi više ne događaju.

- Ovde smo da podržimo predsednika, on radi prave stvari, radi najbolje što može za sve nas - rekao je Zlatko i dodao da su stigli organizovano i da im znači što mogu da budu deo skupa "Srbija nade". 

Ivana Joksimović iz Kosovke Mitrovice kaže da su stigli na skup Srbija nade, kojim žele da podrže put Srbije, ali i zato da čuju predsednika Aleksandra Vučića.

- Stižemo parcijalno u grupama, jer na prelazu sa kosovske strane umeju da prave probleme", rekla je ona i naglasila da im je važno što će se na skupu pokazati jedinstvo. Došli smo da se vidi da smo svi jedinstveni - rekla je Ivana.

Dejan, jedan od onih koji je stigao u Beograd na skup "Srbija nade", kaže za Tanjug da su došli da pokažu jedinstvo i podrže sve mere koje je predsednik predložio.

Dodao je da je deo Srba na skup došao sopstvenim automobilima, jer žele da podrže i sve koji su izgubili bliske članove porodica i prijatelje u dva velika zločina koja su zadesila Srbiju početkom maja.

- Želimo i da čujemo predsednika šta će nam reći - rekao je Dejan i dodao da je ovo tek prva grupa podrške sa KIM, a da ostale očekuju tokom dana.

BONUS VIDEO: