BOŠKO SE SAD BRINE ZA KOLUBARU KOJU JE ON OJADIO ZA 1.700.000 DINARA! Zadovoljno trljao ruke zbog protesta rudara, a onda ga premijerka poklopila!


IZVOR: Republika - 25.04.2023 | 12:47


Predsednica Vlade podsetila lidera Dveri šta je radio 2011. godine kada je iz Kolubare "isisavao" novac.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
BOŠKO SE SAD BRINE ZA KOLUBARU KOJU JE ON OJADIO ZA 1.700.000 DINARA! Zadovoljno trljao ruke zbog protesta rudara, a onda ga premijerka poklopila!

Lider Dveri Boško Obradović zadovoljno je trljao ruke zbog protesta rudara "Kolubara", besramno navodeći kako se nada da to može biti inicijalna kapisla za promenu vlasti u Srbiji.

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje", njemu su bila "puna usta" prava rudara i toga da baš oni budu pokretači promene za kojom on žudi.

- Pozitivno ono što se desilo je protest rudara i zaposlenih u Kolubari koji se desio u Lazarevcu je izgledao zaista ozbiljno i to je nešto što može da povuče političke promene u Srbiji. Ako zaposleni u Kolubari zaista istraju da dignu glas protiv pokušaja rasparčavanja i privatizacije Srbije to može biti jedna od inicijalnih kapisli za smenu ove vlasti i promena ovog korumpiranog sistema - naveo je sav ponosan Obradović tokom gostovanja.

Ono na šta lider Dveri nije računao, je da će neko da podseti na njegova zlodela upravo prema tim istim radnicima i toj istoj "Kolubari", kada je bez problema "isisavao" novac iz nje.

Upravo na ovo, pažnju je skrenula predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Lepo ste završili vaše izlaganje pitanjem kada će Grčić svoju privatnu imovinu da vrati EPS, pa taman da se nadovežem i da vas pitam - a kada ćete vi da vratite Kolubari one novce koje ste uzimali iz Kolubare 2011. godine, kada? Je li rudarski basen Kolubara u Lazarevcu pravljen da bi finansirao vašu stranku, vas, vaš pokret i vama slične ili da bi se bavio energetikom i energetskom stabilnošću i sigurnošću građana Srbije. A niste bili gadljivi na pare kad ste 2011. godine uzimali novac za funkcionisanje vašeg pokreta. Imate nešto da kažete Grčiću? Pa kakav god bio nije finansirao sebe, ni stranku - rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je u Skupštini pročitala odluku koja je donesena 2008. godine i kojom su sredstva opredeljena iz "Kolubare" Dverima, za krajnje neobičnu namenu.

- A vi imate ovde odluke, lepo evo odluka zvanična - Rudarski basen Kolubara 23. maj 2008. godine, na osnovu člana 28 stav 1., stav 2., odluku odobrava se uplata finansijskih sredstava udruženju za nacionalnu kulturu i društvena pitanja Srpski sabor Dveri, u iznosu od 1.700.000 dinara, na ime troškova realizacije akcije - Prva javna rasprava o Evropskoj uniji. Kao veliki evropski pokret - dodala je Brnabić.

BONUS VIDEO: