KOSOVO NIJE DRŽAVA, ZATO NISAM NIŠTA POTPISAO! Vučić poslao jasnu poruku: Uvek i na svakom mestu branim interese Srbije!


IZVOR: Republika - 19.03.2023 | 11:29


Predsednik Srbije istakao je da našoj zemlji niko ništa ne može da nametne ako ništa nije potpisano.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
KOSOVO NIJE DRŽAVA, ZATO NISAM NIŠTA POTPISAO! Vučić poslao jasnu poruku: Uvek i na svakom mestu branim interese Srbije!

Predsednik Vučić je tokom obraćanja javnosti pročitao sve tačke aneksa koji je objavila i Evropska unija, ali je istakao da ništa nije potpisao.

- Niko ne može da nametne pravnu obavezu Republici Srbiji, koju Srbija nije prihvatila. Nisam ništa potpisao jer Kosovo nije država. Mi smo spremni da radimo na implementaciji iz mnogo razloga. I svima sam rekao da neću da potpišem i Aljbin Kurti to zna. Izborili smo se da ono što je dostignuto u dijalogu bude primenjeno. Cedićemo kao suvu drenovinu, nadam se da je moguće, a plašim se da će biti mnogo teže nego što mislim - istakao je predsednik Srbije i dodao:

- Ja moram da vodim računa o svemu, odbijao sam čak i glagolske imenice poput "prihvatanja", "odobravanja". Uvek smo mnogo više spremni da uradimo od onog ko je spreman čak i da potpiše. Dobro znam šta je to što radim i uvek i na svakom mestu branim interese Srbije. Mi želimo da živimo normalno sa Albancima, da putujemo normalno i jedni i drugi - poručio je predsednik Vučić.

Celo obraćanje predsednika Srbije možete da pratite u posebnoj vesti

BONUS VIDEO