"MA, KO JE BRE ON"!? Boško Obradović urlao na Bujoševića na sednici Odbora za informisanje! Siniša Kovačević jedva uspeo da SMIRI SITUACIJU!


IZVOR: Republika - 21.02.2023 | 18:48


Ono što je obeležilo današnju sednicu Odbora jeste da su Dragana Bujoševića svi nešto imali da pitaju i pitali su ga, ali da je on na sva pitanja vešto izbegavao odgovore ili je na njih ogovarao uopšteno.

Foto: ST/V. LUKIĆ, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
"MA, KO JE BRE ON"!? Boško Obradović urlao na Bujoševića na sednici Odbora za informisanje! Siniša Kovačević jedva uspeo da SMIRI SITUACIJU!

Na kraju današnje sednici Odbora za kulturu i informisanje lider "Dveri" Boško Obradović zatražio se od direktora RTS Dragana Bujoševića da mu odgovori na pitanje kada će na RTS-u početi da se emituju političke emisije.

- Sve ste ukinuli ili smanjili - vikao je Obradović na Bujoševića dok je Siniša Kovačević, predsednik Odbora počeo da ga umiruje.

- Ma, ko je on - završio je Obradović takođe povišenim glasom.

Inače, današnja sednica Odbora malopre je završena, a na njenom kraju je usvojen izveštaj o poslovanju RTS-a za 2021. godinu.

Ono što ju je oboležilo jeste da su Dragana Bujoševića svi nešto imali da pitaju i pitali su ga, ali da je on na sva pitanja vešto izbegavao odgovore ili je na njih ogovarao uopšteno.

Na sednici Skupštinskog odbora za kulturu i informisanje danas su se "oči u oči" prvi put pogledali generalni direktor javnog servisa Dragan Bujošević i Branislav Klanšček predsednik Upravnog odbora ove istitucije, koji je nedavno pokrenuo takozvanu "RTS aferu".

Bujošević je sve vreme mrko posmatrao Klanščeka dok je iznosio skandalozne činjenice o apsurdu poslovanja RTS, a bilo je i više nego očigledno da mu je veoma neprijatno. Pokušavao je generalni direktor javnog servisa da opravda svoje poteze, kao i postupke svojih podređenih, ali mu to nikako nije polazilo za rukom. 

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragan Bujošević i Branislav Klanšček na današnjoj sednici Odbora

 

Podsetimo, Klanšček je nedavno javno progovorio o zloupotrebi budžeta RTS-a, čime je pokrenuo veliku aferu. Naime, kako je otkrio predsednik UO RTS, ova medijska kuća, iako ima 2.500 zaposlenih, proizvodi samostalno samo tri emisije, a ostale otkupljuje od privatnih produkcija, koje su u vlasništvu zaposlenih, odnosno nekih od najvećih medijskih zvezda javnog servisa!

Oni prodaju matičnoj kući projekte svojih produkcija za ozbiljne pare ili se pojavljuju kao voditelji u projektima drugih privatnih produkcija, koje RTS otkupljuje. Na taj način, prema rečima naših izvora, medijskih stručnjaka, iz javnog servisa se svake godine isisa između 20 i 30 miliona evra.

Sve je ovo rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava protiv Dragana Bujoševića i urednice zabavnog programa Olivere Kovačević. Više o krivičnim prijavama i kakve su zloupotrebe vršene na RTS možete pročitati ovde.

Bonus video: