OTVOREN RAZGOVOR I PRIPREME ZA NASTAVAK DIJALOGA SA PRIŠTINOM! Vučić se u Minhenu sastao sa Boreljom! (FOTO)


IZVOR: Republika - 18.02.2023 | 10:53


Predsednik Srbije je u dvodnevnoj poseti Minhenu gde prisustvuje Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen
OTVOREN RAZGOVOR I PRIPREME ZA NASTAVAK DIJALOGA SA PRIŠTINOM! Vučić se u Minhenu sastao sa Boreljom! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljni politiku i bezbednost Žozepom Boreljom tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

- Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju - istakao je predsednik na Instagramu.

 

Borelj: Normalizacija odnosa Kosovom ključno 

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj naveo je danas, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su predlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politkom (CFSP) ključni za evropski put Srbije.

- Susreo sam se sa predsednikom Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, uoči dijaloga na visokom nivou na kojem ću biti prisutan 27. februara. Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom predloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa CFSP. Obe stvari su ključne na putu Srbije ka EU - napisao je Borelj na Tviteru.

BONUS VIDEO: