POLICIJA ČEŠLJA RTS! Nakon otkrića o besomučnom trošenju novca, skandalozna afera dobila na ubrzanju!


IZVOR: Republika - 15.02.2023 | 14:46


Nakon što su u javnosti obelodanjeni detalji ogromnih malverzacija u javnom medijskom servisu, srpska policija prikupila je svu potrebnu dokumentaciju RTS.

Foto: ST/Vladimir Lukić, ATAImages
POLICIJA ČEŠLJA RTS! Nakon otkrića o besomučnom trošenju novca, skandalozna afera dobila na ubrzanju!

Kako Republika saznaje, srpska policija u utorak je pročešljala dokumentaciju RTS, nakon što je predsednik upravog odbora RTS Branislav Klanšček podneo je krivičnu prijavu protiv Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević

Procureli finansijski izveštaj RTS, kako je Republika već pisala, pokazao je besomučno rasipanje i isisavanje para građana Srbije.

Foto: V. LUkić

Dragan Bujošević

Sumnja se da je RTS dvojac oštetio javni servis za više od 14 miliona evra, a radi se o parama koje su isplaćivane tri godine za emisiju koja uopšte nije emitovana.

U RTS je ozbiljan kriminal i finansijski izveštaj, koji pokazuje razmere čerupanja, prvi je dokaz o pričama koje kolaju godinama. Podnete su krivične prijave, a sada sledi da u okviru istrage budu saslušani Jovan Memedović, Kristina Radenković, Aneta Ivanović i Dragana Kosjerina, koji kao zaposleni na RTS rade u privatnoj produkciji i to debelo naplaćuju matičnoj kući. Naravno, uz znanje i odobrenje Bujoševića i Kovačevićeve - kazao je izvor našeg lista.