TRI DANA I TRI NOĆI OKA NISMO SKLOPILI! Srbin iz Velike Hoče otkriva kakav je pakao preživela njegova porodica!


IZVOR: Tamara BUJIŠIĆ - 12.12.2022 | 10:09


Srđan Petrović: Bilo je strašno, Kurtijeva policija je upala u moju vinariju s jasnim ciljem

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ
TRI DANA I TRI NOĆI OKA NISMO SKLOPILI! Srbin iz Velike Hoče otkriva kakav je pakao preživela njegova porodica!

Vinar Srđan Petrović iz Velike Hoče, nad kojim je prethodnih dana policija lažne države Kosovo pod naredbom Aljbina Kurtija sprovela stravičan teror, oduzevši mu sve zalihe vina i ostavivši ga bez ičega, progovorio je za Srpski telegraf o svemu što se prethodnih dana dešavalo.

Hrabri Srbin je u razgovoru za naš portal otkrio kako se sada osećaju on i njegova porodica.

- To je bio strašan prizor. Njih 12 je u utorak ujutru iznenada, bez ikakvog naloga, upalo u našu kuću. Sin i žena su bili u šoku. Potpuno su psihički pali. Kasnije, kada su mediji preneli, saznao je i mlađi sin, koji je bio u Kosovskoj Mitrovici. Odmah je došao i, iskren da budem, njegova reakcija me je najviše plašila jer je on veoma emotivan - kazao nam je Petrović.

Naš sagovornik je dodao da je na sve načine pokušao da pregovara, ali da je to bilo nemoguće.

- Oni su došli s jasnim ciljem i tu nije bilo mogućnosti za razgovor. Porodica je bila u šoku. Tortura je trajala tri dana, za sve to vreme niko od nas oka nije sklopio i verujte tek sada polako sumiram utiske i shvatam šta se sve dešavalo - s gorčinom u glasu priča Srđan.

Zovu iz celog sveta i nude se da pomognu

ako kaže, državnom rukovodstvu je neizmerno zahvalan:

- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nas je odmah pozvao kad se sve to desilo. Topla reč u tim momentima znači više nego bilo šta. Ono što nam je u tom trenutku dalo snagu jeste to što smo znali da je država stala uz nas. Mi drugu državu nemamo i podrška od predsednika i svih drugih nam i te kako znači.

Srđan kaže da dobija pozive sa svih strana:

- Srbi širom sveta su mi se javljali. Slali reči podrške. Puno mi je srce kad vidim kako umemo kao narod da budemo solidarni u teškim momentima. Prijatelji s raznih strana planete su me zvali da pitaju kako mogu da pomognu. Zaista sam zahvalan svima i nikada to neću zaboraviti.

Boriću se za pravdu do kraja

Petrović je rešen da istera pravdu:

- Sve su nam zaplenili iako nisu imali stvarni razlog za to. Posredi je još jedna u nizu provokacija, ali na ovome neće ostati. Uzeo sam advokata i nadam se da će pravda kad-tad biti zadovoljena.