BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Zašto ste glasali da Tačijeva DPK budeo deo LIBSEEN - šta je tu liberalno, vađenje i prodavanje ljudskih organa na crnom tržištu?


IZVOR: Republika - 26.10.2022 | 14:55


Ana Brnabić se zapitala zašto bi nekog ko je na sudu za najstrašnije ratne zločine na bilo kom Međunarodnom forumu podržali.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević
BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Zašto ste glasali da Tačijeva DPK budeo deo LIBSEEN - šta je tu liberalno, vađenje i prodavanje ljudskih organa na crnom tržištu?

Poslanici Narodne skupštine danas su nastavili raspravu o novoj Vladi Srbije, a premijerka Srbije Ana Brnabić je žustro odgovorila Pokretu slobodnih građana zbog inicijative da DPK Hašima Tačija bude deo LIBSEN (Liberala Jugoistočne Evrope).

- Mi imamo potpuno drugačije shvatanje nacionalnog interesa. Vaš pokret i vi lično kao predstavnik tog pokreta ste glasali za prijem Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija u organizaciju Liberalnih partija jugoistočne Evrope. Ja to nikada ne bih uradila - bila je jasna Ana Brnabić.

Premijerka se zapitala zašto bi nekog ko je na sudu za najstrašnije ratne zločine uključujući i trgovinu organima Srba i drugih nealbanaca na teritoriji Kosova na bilo kom Međunarodnom forumu podržala.

- Zašto bih ja podržala takvu stranku ili stranku koja ima takvog predsednika? Zašto? - pitala je Brnabić.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Napominje da nije ni sačekano makar da se završi suđenje.

- Ako ne verujete u ono što govore naše institucije, pa ni u to što vam govori Nataša Kandić i fondovi ovde, onda verujte u taj Međunarodni sud. A da sačekate to, pa da ih primite i glasate za njih u organizaciji Liberalnih partija Jugoistočne Evrope? - kazala je premijerka.

Ponovo je upitala šta je tu liberalno!

- Šta ima Hašimova stranka da traži u liberalnoj organizaciji. Šta je liberalno? Što vadite ljudima organe i prodajete ih na crnom tržištu? To je valjda liberalno, pa ste vi glasali za njih - bila je oštra Ana Brnabić.

BONUS VIDEO