NEMOJTE DA VIČETE! Žaklina Tatalović napravila skandal na konferenciji, Vučić joj odgovorio: NEĆETE ME NATERATI DA BUDEM NEPRISTOJAN!


IZVOR: Republika - 30.08.2022 | 09:18


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bez pardona je odgovorio na pitanje provokatorke sa N1 Žakline Tatalović.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ
NEMOJTE DA VIČETE! Žaklina Tatalović napravila skandal na konferenciji, Vučić joj odgovorio: NEĆETE ME NATERATI DA BUDEM NEPRISTOJAN!

Tatalović je pred kubanskim ministrom spoljnih poslova pitala predsednika o saobraćnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac, nakon čega je predsednik bez rukavica odgovorio.

- Ako mogu da vas zamolim da ne vičete. Ja vam sad odgovaram. Nećete me naterati da budem nepristojan. Sve što kažete je laž. Laž je da je vozio Zoran Babić - rekao je predsednik nakon što je Tatalovićeva nepristojno upadala u reč.

- Ja vas molim, nađite sve snimke, pitajte sudiju i svakoga, i rešite taj problem već jednom. A od tih laži o umešanosti mog brata u Jovanjicu, to toliko nema smisla. I to je jedan deo kampanje o kojoj govorim, da se obesmisli sve. I svaki put kada nešto ozbiljno pričam, krenu sa tim lažima - kazao je on. 

Predsednik Srbije podsetio je i da je na N1 tri pune godine vođena prljava kampanja protiv njegovog brata u lažnoj aferi "Jovanjica".

- Tri godine je vođena kampanja protiv mog brata za Jovanjicu, i nisu se izvinili nijednom. Bilo je potrebno da novinar njihove kuće kaže da je bila laž. I sada idu na novu laž. Svaki put, umesto da se govori o rezultatima, da se priča šta je dobro urađeno, šta ne, šta možemo da uradimo za struju i ugalj. Ne, onda krenu laži, i ad hominem napadi na nekoga. Moja porodica i ja smo bili najveći narko dileri - rekao je šef države.

Foto: Printscreen/Nova S

 

Na drugo pitanje Tatalovićeve o navodnom tajnom sastanku mandatarke Ane Brnabić, Vučić je poručio:

- A što se tiče "tajnog sastanka" za koji me pitate, ja na njemu nisam bio. Prijem je bio u 15 časova, kako kažete, u gluvo doba noći, mrkli mrak u 15 sati popodne, kada je Ana Brnabić primila delegaciju Zelenih. Oni su bili na nekoj svadbi, i došli na sastanak kako bi izrazili primedbe na neodržavanje parade. Ana Brnabić im je rekla: "Znate ko sam ja, ali mi smo u teškoj situaciji, u mnoge probleme ste nas i vi doveli, i želimo da sačuvamo punu sigurnost". Ja sam spreman da preuzmem punu odgovornost za otkazivanje parade, i savetovao sam se sa ministrom policije i premijerkom, i razmatrao sam sve zahteve. Skupovi u zatvorenom mogu da se održe, a to što ste hteli da imate, država je rešila da ne možete da imate i tačka - podvukao je Vučić.

O otkazivanju Evroprajda, što je bilo treće pitanje Tatalovićeve, Vučić je rekao da je spreman da preuzme odgovornost za tu odluku.

- Država meri svaku odluku, kada preseče, onda je to to - naveo je Vučić.

- Ne menjamo odluku o zabrani Prajda, čak i da zovu Bajden, Zelenski ili Putin - zaključio je predsednik države.