SRAMNA IZJAVA BORISA TADIĆA: Kad su se iživljavali nad Srbima, ĆUTAO je, sad PLJUJE po drugima?! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 26.08.2022 | 12:44


Ako ste mislili da ste sve videli, varate se. Boris Tadić je još jednom dokazao da uvek može gore.

Foto: Printscreen/Twitter
SRAMNA IZJAVA BORISA TADIĆA: Kad su se iživljavali nad Srbima, ĆUTAO je, sad PLJUJE po drugima?! (VIDEO)

Bivši predsednik Republike Srbije, Boris Tadić, gostovao je na tajkunskoj televiziji N1 u emisiji "N1Direktno" gde mu je voditeljka otvoreno stavila do znanja da je tokom priloga koji mu je pušten u emisiji, a na kome je predsednik Aleksandar Vučić imao gestikulacije, ali i verbalnu komunikaciju, te mu je postavila sledeće pitanje...

Šta mu je najveća impresija u hronologiji događaja koji su navedeni u prilogu, na šta je on dao sramni odgovor koji ne priliči jednom političaru, a još manje bivšem predsedniku iste te države.

- Vučić i njegova vlast što više drame i šalju patriotske poruke, to više gube na Kosovu. To je jako zanimljivo, a sve vreme se busaju u grudi da će pobediti, izjavio je Tadić.

Ako se malo osvrnemo u prošlost, upravo u vreme ''njegove vladavine'' desila su se neka od najvećih zlodela prema srpskom rodu. Bio je svedok pokušaja ubijanja vere u Srba, nemilosrdno otimanje identiteta, kao i uništavanje svetinja na Kosmetu.

Podsetimo šta se tada dogodilo:

2004. - Pogrom Srba i paljenje crkava na KiM.

Tamo gde su Srbima vekovni koreni, domovi i grobovi, svetinje i zaveti, pamćenje i tragovi, Srba više nema, ili ih je ostalo vrlo malo. U albanskom, martovskom iživljavanju nad srpskim življem 2004. godine stradalo je sve što je hrišćansko. Ljudi, imovina, svetinje, spomenici, kultura... 

Foto: Youtube/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Martovski pogrom 2004. na teritoriji Kosmeta

2008. - Jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Deklaraciju o nezavisnosti Kosova koju je obrazložio Hašim Tači podržalo je svih 109 poslanika u parlamentu. 

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

2018. - Tači se zahvalio Jeremiću na nezavisnosti Kosova.

- I na kraju, najbitnije odluka je odluka Međunarodnog suda pravde i koja je, ako mogu da dodam, bila na inicijativu Srbije i od strane bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koja naglašava da Kosovo nije prekršilo nijedan međunarodni sporazum kada je proglasilo nezavisnost što implicira da je nesporno pravo Kosova da formira svoju vojsku, izjavio je tada Hašim Tači.

Čovek koji je klimao glavom na sve gnusne uvrede upućene Srbima, na uništavanje svega srpskog i genocida koji je počinjen nad našim narodom, taj čovek nije rekao reč, a sada je odlučio da progovori.