Albanci najavljuju prolivanje krvi na Kosovu! Priviđaju im se i RUSKI ŠPIJUNI!


IZVOR: Republika - 20.08.2022 | 09:30


Ministar unutrašnjih poslova lažne države, Dželjalj Svečlja, rekao je da tzv. Vlada Kosova neće odustati od sprovođenja reciprociteta za registarske tablice i lične karte, ali i da postoje indicije da bi incidenti na severu Kosova mogli da se ponove i pre 1. septembra.

Foto: Tanjug/AP
Albanci najavljuju prolivanje krvi na Kosovu! Priviđaju im se i RUSKI ŠPIJUNI!

Na ovaj način otvoreno prete i najavljuju prolivanje krvi!

Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i naznake da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Ali imamo i podršku međunarodnog faktora - rekao je Svečlja.

Na pitanje ko ih organizuje, Svečlja je rekao da to čini “direktno Beograd, Vučić i paralelne srpske strukture”.

- Oni mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu bezbednosne institucije, kao što su to činili poslednjih meseci, rekao je Svečlja i dodao da „imaju podatke za pripremu“.

Foto: Tanjug/AP

ROSU, Ilustracija

 

On je najavio da je poslednjih meseci, zbog “vladinog” rata protiv šverca i drugih zločina na severu, tzv. kosovska policija 11 puta napadnuta oružjem.

Svečlja je izjavio da “su institucije tzv. Kosova dovoljno jake da se suoče sa svakom situacijom”.

- Primećujemo ruske elemente na (tzv.) Kosovu, imali smo ruske špijune. U ovim poremećajima koje Srbija izaziva ima elemenata Rusije. I mi smo spremni da se nosimo sa njima - rekao je on.

- To je veoma krhka stabilnost koju ugrožavaju paralelne kriminalne strukture na čelu sa Srbijom i pod uticajem Rusije. Rešenost je kosovskih institucija da tamo uspostave red i zakon. Već 23 godine, on (sever) je bio ‘El Dorado’ kriminala, gde ne samo da je vladao zločin, već su tamošnje strukture vodile kriminalne strukture - rekao je Svečlja.

Foto: Tanjug/AP

ROSU, Ilustracija

 

Na pitanje da li postoji mogućnost da se odluka o registarskim tablicama ponovo odloži, čak i do 1. oktobra, Svečlja je to kategorički demantovao.

- Ne, ta opcija uopšte ne postoji - poručio je ministar Svečlja.

Podsetimo, Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na severu KiM nakon neuspeha pregovora u Briselu, više o tome pročitajte OVDE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju, 21. avgusta u 11.00 časova, sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Palati Srbija. Nakon ovog sastanka, očekuje se istorijsko obraćanje predsednika Vučića od 13.30 sati.

Bonus video: