LUTOVAC PONOVO NAPAO SRBIJU: Okrivio našu zemlju za loše stanje dijaloga Beograda i Prištine (VIDEO)


IZVOR: Republika - 01.07.2022 | 15:10


Ne prestaje da šokira naciju.

Foto: printscreen
LUTOVAC PONOVO NAPAO SRBIJU: Okrivio našu zemlju za loše stanje dijaloga Beograda i Prištine (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac nastavio je svoje napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon što je on stao uz Srbe sa Kosova i Metohije nakon novog iživljavanja takozvanog premijera Kosova Aljbina Kurtija nad njima.

Lutovac je izjavio da "ne možete voditi dijalog o normalizaciji, a istovremeno drugu stranu proglašavati opasnima i ekstremistima".

- Pogledajte narativ u medijima i u politici. Ako ne stvarate pozitivan kontekst, ne možete ni da stvorite pozitivan efekat - rekao je predsednik DS i tom izjavom ponovo okrivio Srbiju za loš tok dijaloga Beograda i Prištine.

 

 

Podsetimo, Lutovac i portparol pokreta “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović otišli su juče kod Miroslava Lajčaka da kritikuju Vučića.

- Ne možete vi pripremati narativ, gde su Albanci opasni, gde je evropska unija ta koja nam ne želi dobro - rekao je Lutovac tada, dok je Veselinović dodao:

Jesmo razgovarali o tome šta se desilo juče i podizanja tenzija oko tablica i izjava gospodina Vučića koja ne vode ka rešenju, već podizanju tenzija.

Bonus video: