ĐILAS BI DA UKINE ZDRAVSTVENO OSIGURANJE? Sulud predlog tajkunovog mašinskog mozga!


IZVOR: Republika - 10.03.2022 | 12:58


Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas planira da, ako dođe na vlast, ukine doprinose za zdravstvo, što je veliki korak ka urušavanju zdravstvenog sistema u Srbiji.

Foto: Tanjug
ĐILAS BI DA UKINE ZDRAVSTVENO OSIGURANJE? Sulud predlog tajkunovog mašinskog mozga!

Mašinski mozak žutog tajkuna je ponovo zablistao. Predsednik Stranke slobode i pravde i samoproklamovani lider opozicije smislio je način kako da poveća plate čim dođe na vlast.

Problem koji Đilasov mašinski mozak ne vidi se ogleda u tome što tajkun namerava da ukine doprinose za zdravstvo.

Đilas je izjavio da će, ako lista za parlamentarne izbore "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije" pobedi na aprilskim izborima, plate u Srbiji odmah porasti za 12 odsto, tako što će ukinuti doprinose za zdravstvo.

- Da se ukinu doprinosi za zdravstvo i da se te pare prebace u plate ljudima, a to bi značilo da od prvog dana ove mere su sve plate veće za 12 posto svakome u Srbiji - rekao je Đilas u Smederevu.

Đilas evidentno smatra da ljudima u Srbiji zdravstveni sistem nije potreban i da ne moraju da se leče.

Ali, logično je da tajkuna ne zanima kako će se običan narod lečiti jer on ima dovoljno duboke džepove, u koje je do sada stalo 619 miliona evra, pa može da se leči gde god poželi. Kad već ima račune u bankama u inostranstvu, što se ne bi i lečio na stranim klinikama i u bolnicama.