PREMIJERKA ANA BRNABIĆ ZGROŽENA: Nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici!


IZVOR: Republika - 18.02.2022 | 07:46


Premijerka Ana Brnabić oštro je reagovala na prljavu kampanju koju su protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića poveli tajkunski mediji pod kontrolom opozicije.

Foto: Printscreen
PREMIJERKA ANA BRNABIĆ ZGROŽENA: Nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici!

Kao što je Republika već pisala, televizija N1 objavila je skandalozan plakat u kojem je, pozivajući se na podatke Nevladine organizacije "Autonomni ženski centar", optužila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je kriv za smrt 298 žena u Srbiji u poslednjih 10 godina.

- Sram vas bilo. Tonete svakoga dana sve više, a u bezobzirnosti ste došli do toga da žene, žrtve nasilja, politički zloupotrebljavate. Nije strašno što ste toliko očajni, strašno je što ovim relativizujete i zločin i žrtvu. Nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici - navela je Brnabićeva na Tviteru.

 

 

Podsetimo, komentarišući ovaj školski primer mešanja medija u izbornu kampanju, što je najstrožije zabranjeno, medijski analitičar Nebojša Krstić za Republiku je ocenio da je reč o nezapamćeno odvratnom i niskom udarcu.

Ovo je nešto najprljavije što sam video, a što se tiče političkih kampanja - konstatuje Krstić.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orić kaže rekao je za Republiku da su tajkunski mediji svojom besomučnom hajkom na Aleksandra Vučića, koju vode već godinama, potpuno skrenuli u otvoreno bulažnjenje i histerično trabunjanje.

Nikad se tamo nisu odlikovali naročitom bistrinom, a od kad im je krenula bežanija u druge redakcije sveli su se potpuno na nivo Brkićevog "Tabloida". Džabe Šolaku i Đilasu sve pare, kad pametnije od ovoga ne umeju ništa. Takvima je za priče o nasilju, uključujući i porodično, dovoljno da opišu sopstvena iskustva - kaže Orlić.