VUČIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA NAJBOLJEG TENISERA SVETA: Đoković bio gost u Predsedništvu (VIDEO)


IZVOR: Republika - 03.02.2022 | 09:22


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim teniserom sveta Novakom Ðokovićem. Sastanak je počeo u 10.00 časova kako je i zakazano.

Foto: ST/D. KADIĆ
VUČIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA NAJBOLJEG TENISERA SVETA: Đoković bio gost u Predsedništvu (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Novakom Đokovićem.

Novak je zamolio za strpljenje, u narednih 7-10 dana će se obratiti novinarima i ispričati svoju verziju.

Prvi put izlazim u javnost. U narednih sedam do deset dana ću se obratiti medijima, detaljno - ističe Novak Đoković.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Novak je naglasio da predsednik Srbije, iako nije imao obavezu da mu pruzi podršku, ipak je to učinio i Novak mu je mnogo zahvalan na tome. Kako kaže, predsednik je stavio spoljnopolitičke odnose na rizik, zbog podrske koju mu je pružio i to mu nikada neće zaboraviti.

- Dobar dan predsedniče! Hvala vam na podršci koju sam imao za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio u pritvoru, nisam bio usamljen, imao sam podršku porodice, prijatelja i svih ljudi širom sveta. Mnogi su se javljali da mi olakšaju boravak u Australiji. Vi kao predsednik niste imali obavezu, da pružite kakvu ste pružili i osećam ličnu zahvalnost. Stavili ste i vas u jednu nezgodnu situaciju i zbog toga sam vam zahvalan. Moja veza prema srpskom narodu, jača iz dana u dan - rekao je Novak.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Novak se zahvalio na dobrodošlici i gostoprimstvu. Kako kaže, kao građanin Srbije osetio je potrebu da se zahvali svima i predsedniku Srbije na velikoj podršci koju su mu davali dok je bio sam u Australiji.

Predsednik je istako da je drzava spremna da pomogne u budućnosti tenisu, kao sportu. Da se organizuje sto više turnira, imamo više finansijskih mogućnosti nego ranije. Zahvalio mu se što voli Srbiju i sto se bori za našu zemlju.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Odmah na početku je istakao da se nikada do sada nije desilo da su svi zaposleni u Predsednistvu sišli da vide nekoga, kao sada Novaka, a sastajao se sa mnogima.

Predsednik se prvom reketu sveta zahvalio na tome sto je došao, kao i na velikoj borbi koju je imao u Austarliji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je prijem za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Podsetimo, Novak Đoković se nije takmičio na Australijan openu, nakon što je sramnom odlukom vlada Australije deportovan iz Melburna posle gotovo dve nedelje prave torture.

Prvi teniser sveta je u godini na izmaku osvojio tri Gren slem titule (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon), igrao je i finale US opena, gde je propustio šansu da dođe do kalendarskog gren slema i rekordne 21. titule u karijeri.

Ðoković je proglašen za najboljeg sportistu sveta ispred američkog plivača Kejleba Dresela, koji je osvojio pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je treće mesto u izboru prestižnog francuskog lista pripalo Slovencu Tadeju Pogačaru, pobedniku Tur de Fransa.

BONUS VIDEO: