PREDSEDNIK VUČIĆ O LAŽNIM EKOLOZIMA: Trikovi vam neće proći, ulažemo 310 miliona u zaštitu životne sredine (VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.01.2022 | 09:19


"Rešili smo da se ozbiljno pozabavimo tim pitanjem"

Foto: Tanjug/D. GOLL
PREDSEDNIK VUČIĆ O LAŽNIM EKOLOZIMA: Trikovi vam neće proći, ulažemo 310 miliona u zaštitu životne sredine (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji na televiziji Pink. Tom prilikom govorio je i o takozvanim ekolozima i otkrio da će ove godine Srbija da uloži najviše novca u zaštitu životne sredine.

Vučić je istakao da je primetio sa koliko trikova i lukavstva su se neki služili, pokušavajući da na veoma manipulativan način, osnovno pitanje zaštite životne sredine okarakterišu kao ključno političko pitanje.

Predsednik je pokazao i grafikon na kome se vidi da će ove godine da bude uloženo oko 310 miliona evra za zaštitu životne sredine.

 

 

U ekologiju ćemo da uložimo najviše. Rešili smo da se ozbiljno pozabavimo tim pitanjem. To nećemo moći lako da rešimo u godinama koje dolaze, ali ćemo stvari da menjamo i stvari da popravljamo. I kanalizacije, i prečišćivače otpadnih voda… Dakle čista voda, da gledamo da vazduh bude što čistiji, da pokušamo da zaštitimo naše velike gradove, ali za to su potrebna velika ulaganja i to je ono što radimo. A to da vam to bude politika, da biste izbegavali odgovore na pitanja da li je u Srebrenici počinjen genocid i da li ste za nezavisno Kosovo, kao što jeste, ti vam trikovi više neće proći, ali je naš posao da razumemo ljude, njihove potrebe i da se za njih borimo – kazao je predsednik.

BONUS VIDEO: