ALEKSANDAR VULIN STRIKTAN! Aleksandar Vučić mora da nastavi da vodi SNS, povlačenje jednostavno nije opcija!


IZVOR: Republika - 20.01.2022 | 09:15


Povlačenje Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke, dovelo bi do urušavanja SNS-a, ali i destabilizacije Srbije, smatra Aleksandar Vulin, ministar policije i lider Pokreta socijalista.

Foto: printscreen/TV Pink
ALEKSANDAR VULIN STRIKTAN! Aleksandar Vučić mora da nastavi da vodi SNS, povlačenje jednostavno nije opcija!

- Ako najveću partiju na Balkanu napusti njen nesporni vođa postavlja se pitanje koliko članstva će ostati u SNS-u, a koliko će svoje političko angažovanje primeriti angažovanju predsednika Aleksandra Vučića. Povlačenjem nespornog vođe svih Srba sa čela SNS-a ugrozilo bi opstanak jedine političke organizacije koja je u stanju da okupi sve Srbe bez obzira gde žive i obezbedi da Srbi prvi put od Prvog svetskog rata budu jedinstven politički narod - kaže Vulin i nastavlja:

- Ukoliko SNS dopusti svom predsedniku da se povuče sa njenog čela, to bi značilo da se SNS slomio pod pritiscima velikih sila i da se napušta politika vojne neutralnosti i politika samostalne Srbije koju je formulisao i vodio Aleksandar Vučić. Napuštanje takve politike vodilo bi sukobima unutar SNS-a, ali i u vladajućoj koaliciji i na prostoru srpskog sveta koji ne može da postoji bez snažne i stabilne Srbije. 

- Ako SNS bude toliko istorijski neodgovoran da dozvoli Aleksandru Vučiću da se povuče i i da ga velike sile slome, Aleksandar Vučić ne bi smeo da pokaže istu neodgovornost i slabost. Aleksandar Vučić mora da nastavi da vodi SNS, pa ma koliko mu bilo teško, povlačenje jednostavno nije opcija - odgovorio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na najavu predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića da će se povući sa čela Srpske napredne stranke nakon izbora.